Where
Roma, Italia
Project
Conference Hall
Designer
Studio 5+1AA
Products
Tempo
Total seats
378
Year of completion
2011

The new ASI department was designed to meet the needs of combining all its activities in a single building to house: Offices, public space, an auditorium, classrooms, services and offices for college boards. Gianluca Peluffo and Alfonso Femia’s architectural design thus includes a series of buildings that interconnect through wisely alternating empty and open spaces. The auditorium offers a “spatial” atmosphere with metallic walls, lights that look like stars and Tempo seats in two shades of grey.

 

La nuova sede dell’ASI nasce dall’esigenza di riunire in un’unica struttura tutte le sue attività, ospitando: uffici, spazi pubblici, auditorium, aule per la didattica, servizi, sedi per società collegate. Il progetto architettonico di Gianluca Peluffo e Alfonso Femia ha quindi immaginato una serie di edifici che si compongono tra loro attraverso interconnessioni tra spazi vuoti e spazi aperti, sapientemente alternati. L’auditorium, propone un’atmosfera “spaziale” con pareti metalliche, luci che sembrano stelle e Tempo in due tonalità di grigio.